Varumärken

Här finner du våra respektive varumärkens produktkatalog och deras hållbarhetsinformation

Bluesign

En Bluesign certifierad produkt garanterar att produkten tagits fram med fokus på en mer hållbar process gällande miljö, hälsa och säkerhet inom produktionskedjan.

EU-Ecolabel

EU-märket för miljövänliga produkter. Syftet är att främja produkter som har en jämförelsevis blygsam inverkan på luft, vatten, jord, kvalitet, naturlig resursförbrukning, global uppvärmning och biologisk mångfald. Produkterna granskas ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall

OCS 100 / OCS BLEND

Transparens genom hela kedjan

Märkning ”OCS” innebär att man kan spåra varje enskilt steg i tillverkningen ekologiska material, som tex råvarans ursprung och vilka ekologiska riktlinjer som följts.

OEKO-TEX

Öko Tex Standard 100 är ett internationellt mått på trygghet genom hela textilkedjan. ÖkoTex systemet säkerställer att de textilier som klarat proven och certifierats, inte innehåller hälsovådliga ämnen. Kravlistan innehåller över 100 testparametrar för att garan­tera att textilierna inte är skadliga.

GRS

Global Recycle Standard (GRS) är avsedd för företag som gör och/eller säljer produkter av återvunnet material. Standarden gäller för hela leveranskedjan och behandlar spårbarhet, miljöprinciper , sociala krav och märkning.

FAIRTRADE

En Fairtrade certifiering garanterar att bomullen har odlats under schyssta arbetsvillkor och att bomullsodlaren har fått en schysst ersättning.

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell certifiering för märkning av ekologiska textilier. GOTS fokuserar både på sociala och miljömässiga krav och omfattar hela produktions kedjan så som odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

Svanen

”Svanen” – en heltäckande miljömärkning.

Svanenmärkningen infördes 1989. Svanen är en bra märkning för att kunna välja produkter som uppfyller stränga miljökrav med ett livscykeperspektiv, från tillverkning till återvinning.

Cottover, D.A.D, grafix, Derby Sweden

Produktkatalog

Hållbarhetsinformation

J HARVEST SPORTS WEAR

Produktkatalog

Hållbarhetsinformation

Kundlogin