Varumärken

Här finner du våra respektive varumärkens produktkatalog och deras hållbarhetsinformation

ocs100 OCS 100

Transparens genom hela kedjan

Märkning ”OCS 100” innebär att man kan spåra varje enskilt steg i tillverkningen ekologiska material, som tex råvarans ursprung och vilka ekologiska riktlinjer som följts.

blue-sign Bluesign

En Bluesign certifierad produkt garanterar att produkten tagits fram med fokus på en mer hållbar process gällande miljö, hälsa och säkerhet inom produktionskedjan.

eu-label EU-Ecolabel

EU-märket för miljövänliga produkter. Syftet är att främja produkter som har en jämförelsevis blygsam inverkan på luft, vatten, jord, kvalitet, naturlig resursförbrukning, global uppvärmning och biologisk mångfald. Produkterna granskas ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall

Oekotex logga OEKO-TEX

Öko Tex Standard 100 är ett internationellt mått på trygghet genom hela textilkedjan. ÖkoTex systemet säkerställer att de textilier som klarat proven och certifierats, inte innehåller hälsovådliga ämnen. Kravlistan innehåller över 100 testparametrar för att garan­tera att textilierna inte är skadliga.

faitrade FAIRTRADE

En Fairtrade certifiering garanterar att bomullen har odlats under schyssta arbetsvillkor och att bomullsodlaren har fått en schysst ersättning.

gots GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell certifiering för märkning av ekologiska textilier. GOTS fokuserar både på sociala och miljömässiga krav och omfattar hela produktions kedjan så som odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

svanen Svanen

”Svanen” – en heltäckande miljömärkning.

Svanenmärkningen infördes 1989. Svanen är en bra märkning för att kunna välja produkter som uppfyller stränga miljökrav med ett livscykeperspektiv, från tillverkning till återvinning.

clique
cottover
craft-speedo
craft
cutter-buck
dad
fotl_logo_black
grizzly_logo_cmyk
grizzly_logo_cmyk
hurricane-logo
jhfrostlogo
lordnelson_logo
maconelogo2012_pms
mascot
mattehorn
neutral-logo_2015
nightingale_logo
printer-logo-cmyk
queenanne_logo
seger
segers
south-west-logo-svart
teejays_logo
xd_apparel_primary_logo